چطور ایده های نو برای کارآفرینی پیدا کنیم
در این مقاله قصد دارم سرنخ های حسابی ای برای یافتن ایده برای راه اندازی استارتاپ و کارآفرینی کردن به شما بدهم. ایده ها در دنیای کسب و کار چند اصل دارند که پیشنهاد میکنم در مقاله طرز تهیه یک استارتاپ این اصول را مطالعه کنید. ایده فروختنی نیست، ایده دزدیدنی نیست و ماندنی نیست و … برخی از این اصول هستند.
مقاله مرتبط طرز تهیه یک استارتاپ
به سراغ اولین سرنخ یافتن ایده های نو برای کارآفرینی برویم.
۱ – فناوری های جدید
با حضور هر فناوری جدیدی در هرگوشه از دنیا کارآفرین های تیزحس دست به کار می شوند و به دنبال راه کارهایی می گردند که این تکنولوژی هارا چطور وارد زندگی مردم کنند. با همین راهکارها استارتاپ راه می اندازند و با ارزش های جدید و متفاوتی که ایجاد می کنند کلی پول به جیب می زنند. شما هم باید در دنیای تکنولوژی گوش به زنگ باشید تا از قافله کارآفرینی با فناوری های جدید عقب نمانید و با پیگیری این ها کلی ایده بگیرید.
می خواهم چند نمونه از تکنولوژی های خارق العاده را به شما معرفی کنم تا با خواندن همین مقاله کلی فکر بکر به ذهن تان خطور کند.
۱ – ۱ . واقعیت مجازی ( VR ) و واقعیت افزوده ( AR )
چیزی از این دو تکنولوژی حیرت انگیز به گوشتان خورده؟ خیلی ساده و مختصر بخواهم به شما توضیح دهم، با استفاده از این دو فناوری مرز بین دنیای واقعی و دیجیتال (مجازی) برداشته می شود. برای مثال تا دیروز بازی های دیجیتالی را پشت شیشه تلویزیون بازی می کردید ولی با استفاده از عینک های واقعیت افزوده ( VR ) شما وارد بازی می شوید. از سینما چند بعدی هایی که در سیتی سنتر ها و شهربازی ها هست اگر استفاده کرده باشید، دقیقا از همین تکنولوژی استفاده شده!
مثال های استفاده ازین تکنولوژی ها از توضیح علمی آن خیلی جذاب تر و از نظر من برای شما که به دنبال ایده های ثروت آفرین هستید، مفید تر است پس بیشتر ازین در خصوص ویژگی ها توضیح نمی دهم و استفاده و کاربردهای این تکنولوژی ها را برای شما بیشتر باز می کنم و اگر علاقه مند شدید قطعا به دنبال بحث فنی آن خواهید رفت.
ساخت کاتالوگ و بروشور اینتراکتیو
کاتالوگ ها پیش ازین در بهترین حالت ممکن شامل یک سری تصاویر جذاب و شیک می شدند که استفاده آن محصول را در شرایط مختلف برای شما شرح میدادند. با استفاده از واقعیت افزوده یا همان AR امروز گوشی شما تبدیل به قوی ترین کاتالوگ محصولی تولید کنندگان می شود. به این صورت که شما وارد اپلیکیشن آن شرکت در گوشی خود می شوید و دوربین را فعال می کنید و تصویر سه بعدی آن محصولی را که قصد خریدش را دارید هر جای محیط یا خانه که دوست داشتید در گوشی می اندازید و هماهنگی با محیط را از لحاظ رنگ و اندازه بررسی می کنید.
در فروشگاه های بین المللی IKEA خیلی وقت است که کاتالوگ های کاغذی را کنار گذاشته اند و تمام مشتریان را با این کاتالوگ های دیجیتال راهنمایی می کنند.
صنعت پوشاک و لوازم آرایشی بهداشتی
به جای اینکه لباس را تن کنید تا مطمئن شوید لباس با سلیقه شما جور است کافی است با دوربین سلفی گوشی لباس را انتخاب کنید تا روی تن شما ظاهر شود و لباس را بررسی کنید. لوازم آرایشی را هم همین طور! کافیست با دوربین سلفی رنگ مویی که قصد خریدش را دارید انتخاب کنید تا موهای شما به همان رنگ دربیاید. دقیقا دنیای فیلم های تخیلی ای که در گذشته میدیدیم زنده شده است.
آموزش
برای رویارویی با ترس از سخنرانی کافیست یک عینک واقعیت مجازی به چشم بزنید تا دقیقا فضای سخنرانی با حضور انسان های واقعی برای شما شبیه سازی شود. با کمی ادغام و استفاده از هوش مصنوعی حتی قادر هستند جوری برنامه ریزی کنند که حضار از شما سوال هم بپرسند. کی فکرش را می کرد که آموزش به این نقطه برسد؟
تبلیغات
در صنعت بازاریابی و تبلیغات به قدری از این فناوری ها استفاده شده که می توان روزها در مورد کمپین های تبلیغاتی مختلف واقعیت افزوده و مجازی صحبت کرد. من به انتشار یک فیلم کمپین فوق العاده خارجی از پپسی و یک کمپین تبلیغاتی ایرانی از رامک بسنده می کنم تا فقط به شما ایده بدهم و اگر دوست داشتید در این خصوص خودتان بیشتر تحقیق کنید.
مثال و موارد استفاده ازین فناوری ها بسیار زیاد است. من این موارد را صرفا برای تلنگر و دادن سرنخ با شما مطرح کردم. در همین ۴ دسته ای که خدمت شما عرض کردم با راه اندازی عین همین ایده ها درایران می توانید صاحب یک استارتاپ پولساز و فوق العاده موفق شوید.
۱ – ۲ . ایده های مبتنی بر وب۲ ( Web 2 )
صحبت در وب بر سر رسانه است. رسانه ای در فضای اینترنت قبلا یک طرفه بود ولی امروز با ظهور وب ۲ تبدیل به یک رسانه تعاملی پویا و دو طرفه شده است. تعریف ویکی پدیا از وب ۲ :
طرّاحی و معماری وب ۲٫۰ بر پایهٔ مشارکتها، همکاریها، و تعاملات (interactions) انسانها، ماشینها، نرمافزار، و عاملهای هوشمند با یکدیگر استوار است.
وب ۱٫۰ بسیار محدودتر و سادهتر بود، و تنها تعدادی نسبتاً اندک از مؤسّسات گوناگون، دانشگاهها، مراکز تبلیغاتی و غیره به ایجاد مطلب و محتوا بر روی آن مبادرت مینمودند. این، در حالی بود که کاربران در وب ۱٫۰ تنها امکان دسترسی به اطّلاعات موجود و استفاده از آنها را داشتند و نه توان ایجاد یا تغییر را. در وب ۲٫۰، کاربران قادرند خود به ایجاد و خلق محتوا اقدام نمایند، آن را ساماندهی و تنظیم کنند، دیگران را در اطّلاعات و داشتههای خود شریک و سهیم سازند، یا به انتقاد و تغییر بپردازند.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی پر مخاطب ترین رسانه های از جنس وب ۲ هستند که دنیایی از ایده های کارآفرینی را می توانید در آن ها پیدا کنید. برای اینکه به وسعت این فضا پی ببرید، کافیست تعداد کتاب هایی که در خصوص ایده یابی و بازاریابی در شبکه های اجتماعی تالیف و نوشته شده است را بررسی کنید، که البته حجم بسیار زیادی ازین کتاب ها ترجمه نشده اند.
ساده ترین ایده که می توانید روی آن سرمایه گذاری کنید، تولید محتواست. فیلم و عکس و متن هایی منتشر کنید که با ذائقه مخاطب های این شبکه ها همخوانی داشته باشد و عدد کسانی که شما را دنبال می کنند افزایش دهید و از تبلیغات و … پول و درآمدهای غیر قابل تصور دربیاورید. محمد امین کریم پور و افراد فعالی مثل او مثال های خیلی خوبی از این تیپ فعالیت هستند که الان هزینه تبلیغ به واسطه یک پست در پیج او عددی در حدود ۵۰ میلیون تومان است.
فرصت های کارآفرینی در شبکه های اجتماعی را در مقاله ای اختصاصی برای شما توضیح خواهم داد و با معرفی این سرنخ از آن می گذرم.
۱ – ۳ . اینترنت اشیا ( IOT ) و اینترنت همه چیز ( IOE )
فناوری اینترنت اشیا Internet Of Things و اینترنت همه چیز Internet Of Everything یعنی دقیقا پا گذاشتن همان تکنولوژی های پیشرفته ای که قبلا در فیلم های تخیلی می دیدیم. با استفاده از این تکنولوژی ها هرچیزی که فکرش را بکنید، از تنظیم نور خانه، کرکره ها در صنعت خانه های هوشمند Smart Homes بگیرید تا درختان و درختچه ها در زمین های کشاورزی با تراشه ها و تکنولوژی های خاصی به اینترنت متصل می شوند. به اینترنت متصل شدن همه چیز به این معنی است که شما، همه چیز را از هرجای دنیا که به اینترنت متصل باشید کنترل کنید.
استفاده ازین تکنولوژی در کشاورزی یعنی من گیاه را قادر می سازم که هروقت تشنه شد طلب آب کند. استفاده ازین تکنولوژی در شهرهای هوشمند Smart City یعنی سیستم روشنایی شهری قبل از حضور شما روشن شود و شب تا صبح این حجم از انرژی در خیابان ها و کوچه ها اتلاف نشود. یعنی هرجای دنیا که باشید و مثلا فراموش کرده باشید که کولر یا اجاق گاز را خاموش کنید یا حتی کرکره های منزل را پایین بیاورید با گوشی در لحظه انجام دهید و یا قبل از رسیدن به منزل سیستم گرمایشی یا سرمایشی را روشن کنید که در لحظه رسیدن به خانه هوا مطبوع باشد.
فکر می کنم همین حد از توضیحات در خصوص اینترنت اشیا به شما دید کافی برای پیگیری کردن این تکنولوژی ها را داده باشد. تعداد ایده هایی که با استفاده ازین تکنولوژی می توان بررسی کرد به اندازه تمام فعالیت های بشریت در دنیاست چرا که دیر یا زود به سمت مکانیزه شدن و استفاده از این فناوری ها خواهد رفت.
۱ – ۴ . پرینتر سه بعدی ( این دیگه آخرشه! )
دلتان چه پیتزایی می خواهد؟ پپرونی! وسایل مورد نیاز را در پرینتر بریزید و برنامه تعریف کنید و پیتزا تحویل بگیرید. در تهبه قطعه به مسئله خورده اید، اصلا جای نگرانی نیست. مواد اولیه را داخل پرینتر سه بعدی تان بریزید و بعد از چند دقیقه قطعه را تحویل بگیرید. آخرین مثال من دود از کله شما بلند خواهد کرد. دچار نقص عضو شده اید و در حادثه گوش تان را از دست داده اید! اشکالی ندارد مقداری گوشت و رگ و پوست و … در پرینتر بریزید و گوش تحویل بگیرید.
تمام این مواردی که برای شما مثال زدم در دنیای ما انجام شده اند. محققان آمریکایی با استفاده از سلول های زنده گوش انسان تولید کرده اند. این تکنولوژی دیگه واقعا آخرشه! انقلاب که چه عرض کنم یک شخم زدن حسابی در تمام تولیدات بشریت به وجود خواهد آورد. در خصوص این تکنولوژی هم تحقیق کنید و اگر توان سرمایه گذاری دارید همین الان هم دیر است و هرچه سریع تر دست به کار شوید.
درباره سید علی احمدی
عاشق اینم به مردم کمک کنم تغییر مثبت کنند و کسانی که دوست دارند تغییر بدن || یه کتاب نوشتن به نام " مین های موفقیت " || یه سبک آموزشی جدید دارم به اسم "سمی-تئاتر" || یه دوره آموزشی بلند مدت دارم به اسم " استادی تغییر" ||شعار زندگیم : " استاد تغییر باشیم، نه قربانی تقدیر "
نوشته های بیشتر از سید علی احمدی
دیدگاهتان را بنویسید